Vármúzeum

 
Aktuális híreink:
- A Vármúzeum november 4-től téli nyitva tartási rend szerint működik. Ennek megfelelően: Hétfő: Zárva, Kedd-Vasárnap: 10:00-16:00
- Múzeumunk kiadványainak jelentős részét, nagy árkedvezménnyel vásárolhatja meg 2014. december 31-ig. Részletekért kattintson:http://www.btm.hu/?q=var_alap
 
Programok:
 

2014. november 5., szerda, 17 óra

Szabadegyetemi előadás

Ybl Miklós: Operaház - Technika a kulisszák mögött

Előadó: Branczik Márta művészettörténész, Kiscelli Múzeum Építészeti Gyűjtemény

Részvétel: ingyenes

 
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében:
 

2014. november 7., péntek, 17 óra

16+ Diákok buli előtt

Angyalok és démonok a palotában

Torzfejek, sárkányok, szfinxek merednek ránk a középkori építmények faragványai, a reneszánsz díszítőfestészet motívumai közül.  Kályhacsempéken a saját farkába harapó sárkány öleli körül egyes családok címereit. Kik ők? Miért vannak ott? Milyen utódjaik vesznek körül bennünket a mindennapi életben? Keressük meg őket a Budavári Királyi Palotában!

 

2014. november 9., vasárnap, 11 óra

Múzeumi Őszbúcsúztató

A kútba esett múltEgy rendkívüli leletegyüttes megtalálásának története

A budavári Szent György téren, az egykori Teleki palota feltárásakor egy kút mélyéről számos olyan szerves anyagból (textil, fa, bőr) készült tárgy került napfényre, melyek általában lebomlanak ennyi idő alatt. Hogyan maradhattak meg itt mégis? Kik és mire használták ezeket? Ilyen és még sok más izgalmas kérdésre kaphatnak választ B. Nyékhelyi Dorottya ásatásvezető régésztől.

 

Részvételi díj a fenti programokra: 900 Ft/fő/alkalom

 

2014. november 16., vasárnap, 11.30

A Pécsi Kamarakórus hangversenye

 

Műsor:

Charpentier: Te Deum

1)  Kodály Z.: Békesség óhajtás (Virág B.)

Fauré: Jean Racine éneke

C. Franck: Panis angelicus

L. van Beethoven: Jesu dulcis memoria

J. Rheinberger: Abendlied

G.Rossini: Toast pour le nouvel an

 

2) J. S. Bach: Mein gläubiges Herze

A. Vivaldi: Gloria - Duett

 

3) Tillai A.: Két latin ny. karácsonyi ének

a) In dulci jubilo (XVI.sz.)

b) Adeste fideles (XVII.sz.)

J.Rutter: The Lord bless you and keep you

Vic. Nees: Sur le pont d'Avignon.

Tillai A.: Erdélyi népdalok.

 

Közreműködik:

Komáromi Alice (ének), Tillai Tímea  (ének)

Dr. Kopjár Gábor (orgona)

A Magyar Örökség-díjas Pécsi Kamarakórus

Vezényel: Tillai Aurél Érdemes Művész

 

A Pécsi Kamarakórus a hazai kóruséletben egyedülálló múltra tekinthet vissza, jelentősége pedig a Bartók-Kodály-Bárdos életmű népszerűsítésében megkérdőjelezhetetlen. Az énekkar az ország legjobb amatőr kórusai közé tartozik. Műsoruk átöleli szinte a teljes kórusirodalmat. Az utóbbi időben két jelentős elismerést kaptak: A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által alapított KÓTA díjat (2004) és a Magyar Örökség Díjat (2005). Karnagyuk – az alapítástól  (1958) kezdve – Tillai Aurél professor emeritus, Liszt-, és Magyar Örökség-díjas karnagy, érdemes művész.

 

Az előadás a múzeumi belépőjegy megvásárlásával tekinthető meg.

 

Időszaki kiállítások:

A restaurálás művészete – Megújult műtárgyak a Budapesti Történeti Múzeumban

Öt műtárgy – öt történet: széteséstől megmentett vászon, megtisztított, megújított felületek, régi szépségükben pompázó bútorok.

A BTM Vármúzeuma legújabb időszaki kiállításán öt kiemelkedő műkincse megújulásának történetét mutatja be. Hogyan szépült meg II. Lipót képmása? Hogyan tárult fel Andrea Pozzo (1642-1709) festménye a megtisztítás, ráfestés eltávolítása után? Milyen beavatkozásra volt szüksége az 1900 körüli kisasztalnak a budai királyi palotából? Ezekre a kérdésekre ad választ az új kiállítás.

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 30-ig meghosszabbítva!

http://www.btm.hu/?q=rest_muv

 

Időszaki kiállítás külső helyszínen:

 

Az Unger-háztól a Királyi Palotáig - Ybl Miklós (1814-1891) öröksége Budapesten

A kiállítás helyszíne: A Millenniumi Földalatti Vasút állomásai

További információ: http://www.btm.hu/?q=ybl

 

Állandó kiállítások:

 

A királyi palota a kultúra vára - A Budavári Palota története 1686-tól napjainkig

A Budavári Palota a főváros egyik emblematikus építmény együttese, a főváros státusz szimbóluma. Bár már régóta a világörökség része, mozgalmas és látványos történetével eddig csak időszaki vagy töredékes állandó kiállítás foglalkozott. Részben ezt a hiányt kívánja bepótolni az új várostörténeti kiállításhoz szervesen kapcsolódva a BTM készülő új kiállítása, ami a díszlépcsőház terében hívja „időutazásra” látogatóinkat. A földszinti térben az újjáépülő palota 1686 és 1857 közötti mozgalmas történetét meséljük el látványos tárgyanyag felvonultatásával. Az első emelet pedig az 1905-re elkészülő új, európai léptékben is nagyszabású palota történetét, építését, virágzását és pusztulását beszéli el az 1980-as évekre befejeződő felújítással együtt.

http://www.btm.hu/?q=palota_allando

 

 

Fény és árnyék - a főváros 1000 éves története

http://www.btm.hu/?q=fenyesarnyek_var

A Budapesti Történeti Múzeum e kiállításhoz kapcsolódó Városfelfedező programja múzeumpedagógiai nívódíjat nyert 2013-ban.

Jöjjön el családjával és fedezze fel Budapest történetét a Városfelfedező mappa segítségével! Megvásárolható a múzeum  boltjában!

 

Ősi népek, antik kultúrák - Budapest története az őskortól az avar kor végéig

http://www.btm.hu/?q=allando_var

 

A magyar-Anjou címeres selyemkárpit

http://www.btm.hu/?q=allando_var

 

Buda középkori királyi várpalotája

http://www.btm.hu/?q=allando_var

 

Gótikus szobrok a budai királyi palotából

http://www.btm.hu/?q=allando_var

 

Vásároljon múzeumi bérletet ajándékba!

http://www.btm.hu/?q=aktualis&page=1

 

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum

1014 Budapest, Szent György tér 2. Budavári Palota E épület

Telefon: (06)(1) 487-8871

E-mail cím: kapcsolat@mail.btm.h

www.btm.hu

 

 

Aquincumi Múzeum

 

Programok:

 

A 2014-ben fennállásának 120. évfordulóját ünneplő Aquincumi Múzeum, az alábbi programokkal várja Önt.

 

2014. november 2., vasárnap, 11 óra

Az elgörbült nyelv – Egy aquincumi átok nyomában

Dr. Lassányi Gábor régész előadása

Kevés lelet töltött el olyan izgalommal az elmúlt években, mint egy korrodált, szürkésfehér, meglehetősen meggyűrődött és alig 20 cm hosszú ólomtábla megtalálása. Ez a tábla tartalmazta az eddig ismert leghosszabb latin nyelvű, pannoniai átokszöveget. A lemezt az Aquincum polgárvárosának keleti temetőjében találtuk 2007-ben, egy hamvasztásos sírt körülvevő árokban, gondosan dokumentált, ásatási körülmények között.

A szöveg megfejtését Barta Andrea régész, filológus végezte el több éves aprólékos munkával, de a szöveg teljes, pontos értelmezését végül csak egy apró bronztárgy segítségével lehetett elvégezni, amely végig ott volt a szemünk előtt. 

Az előadás keretében átfogó képet adunk az aquincumi átoktábla koráról, bemutatjuk annak elkészült, immár teljes olvasatát és kísérletet teszünk az átokszertartás minél pontosabb rekonstruálására. 

http://www.aquincum.hu/programajanlo

 

2014. november 6., csütörtök,  13 óra

Koszorúzás a Kuzsinszky Bálint emléktáblánál

A Kuzsinszky Bálint-jubileum alkalmából november 6-án (csütörtökön) 13 órakor az Aquincumi Múzeumban lévő emléktábla megkoszorúzására kerül sor, amelyet rövid megemlékező tárlatvezetés követ a romkertben.

http://www.aquincum.hu

 

2014. november 18., kedd, 14 óra

AnticCafé

Az Aquincum Baráti Kör 2012 decemberében útjára indította AnticCafé néven ismeretterjesztő klubdélutánját. A havonta megrendezésre kerülő új programsorozat a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen az aktív időskorúak számára. Mindezt kötetlen stílusban és kellemes környezetben, minden alkalommal más-más témát körüljárva.

Aktuális téma: „A tógás nép” - Öltözködés és divat az antik Rómában.

A fehér gyapjúszövetből készült óriási méretű, bonyolultan redőzött tóga hordása a római polgárjoggal rendelkező férfiak előjoga volt, akik magukat „tógás nép”-nek hívták. A tóga bíborszínű szegélye, és az alatta hordott tunika díszítése pedig további kiváltságokat jelzett. A nők viszont színes ruhákat viseltek, és különösen a császárkori Rómában fényűzésüknek csak a pénztárcájuk szabott határt. Hogyan változott a viselet a királyság, köztársaság majd a császárság korában, hogyan alakult és terjedt el a divat a római birodalom területén, erről szól F. Dózsa Katalin művészettörténész színes képekkel illusztrált előadása.

A programra előre bejelentkezés szükséges!

http://www.aquincum.hu/programajanlo

 

2014. szeptember 29 – november 9.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az Aquincumi Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz. Részletes programjaink megtalálhatók honlapunkon:

www.aquincum.hu

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

 

Időszaki kiállítások:

Nincs másik! - Három páratlan műkincs Budapest földjéből

Kétezer éves emberalakok egy kelta edényen, egy mesterien megalkotott római kori bronzmécses és egy Mátyás király kori itáliai fazekasmester remekműve - a tárlat három, olyan, minden szempontból egyedülálló műtárgyat mutat be részletesen, amely a közelmúlt fővárosi ásatásain került elő.

A kiállítás művészi grafikák és irodalmi asszociációk használatával igyekszik tovább gondolni, újraértelmezni ezeket az ősi alkotásokat.

A kiállítás megtekinthető: 2015. május 1-ig.

http://www.aquincum.hu/programajanlo

Állandó kiállítások:

Tegularium – új állandó kiállítás

A Tegularium tulajdonképpen egy téglaraktár, melynek hangulatos szemközti oldalán egy kis kiállítás kap helyet, mely arra vállalkozik, hogy aquincumi példák segítségével bemutassa, hol és hogyan készültek a római téglák és más kerámia-építőelemek, miként használták fel őket, mit árulnak el számunkra téglákon fennmaradt bélyegek és feliratok, végezetül a téglák kutatásának, mint tudományterületnek a fejlődését tablókon röviden szemléltetjük.

http://www.aquincum.hu

 

Róma Aquincumban

http://www.aquincum.hu/kiallitasok

 

Aquincumi Látványraktár

http://www.aquincum.hu/kiallitasok

 

Új attrakcióelemek a Pannonia Provincia Program jegyében

http://www.aquincum.hu

 

Egyéb információk:

 

Vásároljon éves múzeumi bérletet az Aquincumi Múzeumban! (Részletes információ a múzeum honlapján.)

 

2014. november 1 – 2015. március 31.

Aquincumi Múzeum téli nyitva tartása

A téli időszakban is látogatható a múzeum kiállítási épülete, a Virtuális élménytér, a Festőház a Mitológiai játszótér és a Kronoszkóp domb.

Fentiek mellett száraz, csúszásmentes időjárási körülmények között a romkert is látogatható. A romkertben található védőépületek a téli időszakban zárva tartanak.

www.aquincum.hu

 

További információ:

Aquincumi Múzeum – Közönségkapcsolati csoport

1031 Budapest, Szentendrei út 135.

Tel.: (06-1) 430-10-81

Fax: (06-1) 430-10-83

E-mail: aquincum@aquincum.hu

Website: www.aquincum.hu

 

Kiscelli Múzeum

 

Programok:

 

2014. november 8. szombat, 10.00-13.00

Családi délelőtt a Kiscelli Múzeum Operaház kiállításához kapcsolódóan

Az Ybl Miklós tervezte Operaházat bemutató időszaki kiállításunkhoz kapcsolódóan családi alkotó délelőttre várjuk szeretettel az alkotó kedvű felnőtteket és gyerekeket. A foglalkozás ára 700 Ft/fő, a családi kedvezményes jegy 2100 Ft (szülők + összes gyermek). Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

2014. november 29. szombat, 10.30-13.00

Adventi készülődés a Kiscelli Múzeumban

A múzeum családi délelőttjén a múlt század karácsonyának megidézése után egyedi díszeket, ékszereket és képeslapokat készítünk az ünnep jegyében. A foglalkozás ára 700 Ft/fő, a családi kedvezményes jegy 2100 Ft (szülők + összes gyermek). Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó programjainkat keresse a www.oszifesztival.hu oldalon.

 

Időszaki kiállítás:

 

Ybl Miklós/Operaház – Technika a kulisszák mögött

A Kiscelli Múzeum a 2014-es Ybl-év kapcsán a budapesti Operaház épületéhez készült tervekből nyit kiállítást október 2-án. Bemutatjuk az épület homlokzati vázlatait, néhány végleges tervet és részletrajzot, illetve a színpadgépezet egyszerűsített modelljét. Rendkívül érdekesek és szépek az épületgépészeti és a színpadtechnikai berendezések tervei. Különleges az Operaház hűtő-fűtő szisztémája, a világítás eszközei és a korszak színházépítészetében központi szerepet játszó tűzvédelmi megoldás. Bemutatjuk az akkoriban igen modernnek számító, először a budapesti Operaháznál alkalmazott Asphaleia-rendszerű hidraulikus színpadmozgató gépezetet, eredeti tervrészletek, fotók és egy nagyméretű mozgatható modell segítségével.

A kiállítás megtekinthető: 2015. január 18-ig.

Állandó kiállítások:

 

A főváros régisége, 1780–1873

http://kiscellimuzeum.hu/a_fovaros_regisege_1780_1873

 

Közterek és Magánterek – Mozaikok Budapest múltjából, 1873–1940

http://kiscellimuzeum.hu/kozterek_es_maganterek

 

Arany Oroszlán Patika

http://kiscellimuzeum.hu/a_pesti_arany_oroszlan_patika

 

Nyomdák és újságok Buda-Pesten

http://kiscellimuzeum.hu/nyomdak_es_ujsagok_buda_pesten

 

Pest–budai cégérek

http://kiscellimuzeum.hu/pest_budai_cegerek

 

Elérhetőség:

Kiscelli Múzeum

1037 Budapest, Kiscelli. u.108.

Telefonszám: 430-1076

E-mail cím: kiscell@kiscellimuzeum.hu

Web cím: www.kiscellimuzeum.hu

 
 
  Fővárosi Képtár                                                                                           

 

 Időszaki kiállítások:

  

TEMPLOMTÉR

 

Installációk két évtizede a Fővárosi Képtárban

Megtekinthető: 2014. november 30-ig.

Rendezők. Mattyasovszky Péter, Fitz Péter, Lorányi Judit

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

Állandó kiállítások:

 

Válogatás a Fővárosi Képtár XX. századi és XXI. század első éveinek műveiből

http://www.btmfk.iif.hu/ujallando.html

 

Szoborcsarnok

http://www.btmfk.iif.hu/kiall_h.html

 

Kiscelli Múzeum külső és belső udvar

http://www.btmfk.iif.

 

Kiscelli Múzeum Kriptája

Sorin Dumitrescu román festő és illusztrátor

Román Akadémia tagja 2006-tól

Alapítója az Anastasia  Alapítványnak. Az Alapítvány tagjai 1994-ben a Múzeum Kriptájának falaira keresztény művészeti festményeket alkottak.

http://www.btmfk.iif.

 

Az Újkori Várostörténeti osztály állandó kiállításain:

 

* A főváros régisége, 1780–1873

* Közterek és Magánterek – Mozaikok Budapest múltjából, 1873–1940

* Pest–budai cégérek

 

a Fővárosi Képtár gyűjteményében lévő festmények, grafikák, metszetek, festett cégérek jelentős számban szerepelnek.

 

Fővárosi Képtár

1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Telefonszám: Tel/fax.: 36/1/388-7817, fax.: 36/1/368-7917

E-mail cím: fovarosi_keptar@mail.btm.hu

http://www.btmfk.iif.hu/

 

Budapest Galéria

 
Programok:

 

2014. november 8. szombat 14.30 - 18.00

PapírMasé Műhely gyerekeknek és felnőtteknek is!

Képzeljünk el mi is egyedi formatervezésű bútorokat, rajzoljuk le ötleteinket vagy készítsük el papírmasé technikával! Aki tud, hozzon magával kisebb méretű papír és műanyag dobozokat, feleslegessé vált tárgyakat.

16.00 órakor: játékos foglalkozás a 6-12 éveseknek.

14.30 és 18.00 óra között: bárki bármikor csatlakozhat, és szabadon alkothat.

Részvételi díj: 600 Ft/5 éves kor alatt ingyenes.

Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, részvételi szándékukat jelezzék előre e-mailben vagy telefonon! muzeumpedagogia@budapestgaleria.hu / 0620 98 99 360

Helyszín: Új Budapest Galéria (ÚBG) | 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

www.budapestgaleria.hu/uj/

 

2014. november 9. vasárnap 10.00 - 13.00

Üzenet a jelenből

A programra érkezők felfedezhetik Varga Imre emlékműterveit és makettjeit. Majd doboztérben emlékműveket tervezhetnek fontos eseményeknek, akár személyes, családi emlékeknek. A rajzok vagy szobrocskák mellé

írott üzenetek is kerülhetnek. Végül a dobozok egy közös alkotássá válnak.

10.00 és 13.00 óra között bárki bármikor csatlakozhat, és szabadon alkothat.

Részvételi díj: 600 Ft/5 éves kor alatt ingyenes.

Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, részvételi szándékukat jelezzék előre e-mailben vagy telefonon! muzeumpedagogia@budapestgaleria.hu / 0620 98 99 360

Helyszín: Varga Imre Kiállítóház, 1033 Budapest, Laktanya u. 7.

www.budapestgaleria.hu/uj/

 

Időszaki kiállítás:

 

MemoryLab – Photography Challenges History

Kiállítás megnyitó: 2014. november 13., csütörtök, 18 óra

A kiállítást megnyitja: Závada Pál, író

Az Európai Fotóhónapok Szövetsége 2014-ben ünnepli 10. születésnapját. 2014 azonban Európát az első világháború kitörésének 100. évfordulójára is emlékezteti. Ebből az alkalomból a partnervárosok úgy döntöttek, hogy a közös kiállításukat a huszadik század történelmének bemutatásának szentelik.

Az európai fővárosokban – és így a Budapesten is – megrendezett tárlatokon szereplő fotográfusok saját történelmük és lokális konfliktusaik terhével viaskodva hozták létre alkotásaikat, legyen szó a két világháború, a délszláv válság, illetve az európai integráció nehézségeiről. A személyes élményeken átszűrt történelmi tapasztalat mélyebb megértést eredményez, valamint a már elérhető feldolgozásokkal, értelmezésekkel folytat párbeszédet.

A budapesti kiállításon szereplő művészek:

Tanja Boukal, Broomberg & Chanarin, Marcell Esterházy, Gábor Gerhes, Greber & Cohen, Marko Lipus, Andreas Mühe, Erwin Olaf, Jonathan Olley, Gábor Ősz, Borut Peterlin

A kiállítás kurátora: Uhl Gabriella

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 14. – 2015. január 12.

http://budapestgaleria.hu/uj/

Helyszín: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

http://budapestgaleria.hu/uj/kovetkezo-kiallitasok/

 

Retracings – archívumhasználat a kortárs fotográfiában

Kiállítás megnyitó: 2014. november 13., csütörtök, 18 óra

A kiállítás megnyitja: Závada Pál, író

Az archívumhasználatról szóló kiállítás ötletét és koncepcióját részben Jacques Derrida tanulmányai ihlették. Az archiválási lázról írott tanulmányában arra tett kísérletet, hogy leválassza az archívumot, mint intézményt, arról a szerinte leegyszerűsített használatról, amelyben az emlékezet tapasztalataként, azaz ’az eltűnt idő nyomában indított kutatásként’ definiálódik.

A levéltárak, gyűjtemények narratívaképző erejéről a képzőművészet is megszólalt, aktívan használva az archívumokat már az 1970-es évektől. A rákérdezés aktualitása a digitális gyűjtemények megjelenésével és szuper gyorsaságú terjedésével került előtérbe.

A kiállítás célja, hogy a szövegek, fotó és egyéb gyűjteményi egységeken keresztül összefüggésekre mutasson rá, és dialógust kezdeményezzen a dokumentumok különböző fajtái között, és a párbeszédet kiterjessze a konfliktusokkal terhelt világunkra.

A kiállító művészek: Ana Adam, Bozsó András, Csontó Lajos, Hajdú József, Károly Sándor Áron, Kovács Melinda, Cristian Opris, Szamódy Zsolt Olaf, Tarjáni Antal, Telek Balázs

A kiállítás kurátora: Uhl Gabriella

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 14. – 2015. január 12.

http://budapestgaleria.hu/uj/

Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

http://budapestgaleria.hu/uj/kovetkezo-kiallitasok/

 

Inside Express – Kaulics Viola, Kótun Viktor, Szentesi Csaba kiállítása

A Balkon kortárs művészeti folyóirat Inside Express című melléklete minden hónapban bemutat egy fiatal kortárs képzőművészt, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagságából. A Budapest Galéria, Inside Express címmel csoportos kiállítást rendez három, a mellékletben szerepelt alkotó munkáiból.

Megnyitja: Gerhes Gábor képzőművész

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 9-ig.

http://budapestgaleria.hu/uj/kovetkezo-kiallitasok/

Helyszín: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

www.budapestgaleria.hu

FÉNYGLÓBUSZ / LIGHT GLOBE – Fény alapú munkák 1999-2014, válogatás

Halász Péter Tamás képzőművész kiállítása

Halász elsősorban objekteket és installációkat készít. Gyakran hétköznapi tárgyakat alakít át, ilyenkor a váratlan helyzetből abszurd humor vagy költészet születik. Máskor a szobrászat hagyományos anyagait és technikáit (kőfaragás, fémhegesztés) alkalmazza mindennapi eszközök (hifi berendezés, kályha) szimulációinak előállítására. Installációiban fontos szerep jut a mozgásnak és a fényhatásoknak. Óbudai kiállítása a fény jelenségeit és megjelenési formáit járja körül.

Megnyitja: Paksi Endre Lehel

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 9-ig.

http://budapestgaleria.hu/uj/kovetkezo-kiallitasok/

Helyszín: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

www.budapestgaleria.hu

 

10. madeinhungary + 3. meed

HATÁRTALAN DESIGN

Design, antidesign és társadalmi design

Kiállítás cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek és képzőművészek munkáiból

Határtalan design címmel több mint két hónapig látogatható a tizedik jubileumát ünneplő madeinhungary és a harmadik alkalommal megrendezendő meed – Meeting of European and Central Eastern European Designers kiállítás, melyen a tárgyaikat, kollekcióikat önállóan fejlesztő cseh, lengyel, szlovák és magyar bútortervezők, belsőépítészek, textil- és formatervezők munkáit lehet megtekinteni Szigeti Szilvia textildesigner és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében és rendezésében.

A designerek mellett a kiállításon magyar kortárs képzőművészek tárgyszimulációi, valamint a társadalmi design területén működő hazai csoportok és környezettudatos projektek is helyet kapnak a Budapest Galéria munkatársai – Andrási Gábor, Konkoly Ágnes, Szegedy-Maszák Zsuzsanna és Török Tamás – válogatásában.

A szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a kiállításhoz kapcsolódó szakmai nap szervezésére. A szakmai napon a résztvevő művészek 10-10 perces előadásokból álló sorozatát és fontos nemzetközi projektek ismertetőit hallgathatják meg az érdeklődők (részletes program a honlapunkon).

A kiállítás fővédnöke: Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 23-ig.

Helyszín: Új Budapest Galéria (ÚBG), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

 http://budapestgaleria.hu/uj/

 

Elérhetőség

Budapest Galéria

Új Budapest Galéria (Bálna), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

info@budapestgaleria.hu

http://budapestgaleria.hu/uj/

 

Állandó kiállítás:

 

Varga Imre Gyűjtemény

www.budapestgaleria.hu

1033 Budapest, Laktanya utca 7.

Nyitva: hétfő kivételével 10-16 óráig.