Vármúzeum

 

Kérjük, támogassa személyi jövedelem adójának 1%-ával a

Budapesti Történeti Múzeumot! 15490634-2-41

Köszönjük! 

 

Éves bérlet
Vegyen a Budapesti Történeti Múzeum összes intézményébe érvényes bérletet!

Az éves bérlet a Budapesti Történeti Múzeum  kiállítóhelyeinek állandó és időszaki kiállításaira nyitvatartási időben, korlátlan számú belépést biztosít az érvényességi idő alatt. A bérlet vásárlás időpontjától számított 1 évig érvényes.

Részletek: http://www.btm.hu/?q=aktualis

 

Programok:

 

2012. május 4.,  péntek, 16 óra

Az Urbitális Majális keretében

Gótikus viseletek a szobrokon és rajtunk - tárlatvezetés gótikus viseletek bemutatásával

Belépés: ingyenes!

 

2012. május 11. péntek, 16 óra

Az Urbitális Majális keretében

Mecenatúra és reprezentáció Mátyás király udvarában

A középkori királyi palota termeinek, könyvtárának, kertjeinek és az egykori lakók életének viseletének,  titkainak felfedezése

Belépés: ingyenes!

 

2012. május 16., szerda, 17 óra

Szabadegyetemi előadás az Urbitális Majális keretében

Innováció a középkorban

Előadók: Dr. Magyar Károly régész, Dr. Fényes Gabriella régész

Belépés: ingyenes!

 

21012. május 20., vasárnap, 10.00 - 18.00

Múzeumi Majális a Magyar Nemzeti Múzeum, kertjében

A BTM Vármúzeum sátrában Budapest régen és most címmel játékos ismeretterjesztő programokkal várjuk látogatóinkat.

 

Időszaki kiállítások:

 

2012. május 18. péntek, 15 óra - megnyitó

Krakkó régészeti kincsei - Fényképek a Krakkói Várostörténeti Múzeumból

Krakkó világviszonylatban is egyedülállónak számító, történelmi emlékeket bemutató Földalatti Múzeuma a középkori város főtere (Rynek Główny) alatt található. Wiesław Majka lengyel fotográfus  „Krakkó régészeti kincsei - Fényképek a Krakkói Várostörténeti Múzeumból” című kiállítása ennek a páratlan múzeumnak a létrehozását, Krakkó színeváltozásait örökíti meg, bemutatva az ásatási munkálatok során, feltáruló, felbecsülhetetlen értékű kincseket. Wiesław Majka munkáiból számos önálló kiállítás született már hazájában és külföldön egyaránt.

A kiállítást megnyitja: Michal Niezabitowsky a Krakkói Várostörténeti Múzeum igazgatója

A kiállítás megtekinthető: 2012.  június 10-ig

 

2012. május 19. 10 óra

Kiállítás megnyitó és díjátadó ünnepség

a Város-és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) szervezésében

„Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért”
A kiállítás az azonos című pályázat, 8-18 éves diákjainak pályamunkáiból készült, válogatás anyagát mutatja be.

A kiállítás megtekinthető: 2012. május 19 - június 2-ig.


 

Egy svájci diplomata Budapesten - Carl Lutz fényképei 1942-1949

Carl Lutz svájci diplomata, a második világháború kevéssé ismert embermentő hősei közé tartozik. A BTM kiállításán azonban ezúttal nem ez a fő téma, hanem amatőr fotós tevékenysége. Eddig jobbára ismeretlen képei révén épp úgy megelevenedik előttünk működésének helyszíne, a "békebeli" Budapest, mint az ostrom poklát megjárt főváros.

A kiállítás megtekinthető: 2012. május 13-ig

http://www.btm.hu/?q=carl_lutz

 

Múzsák a teátrum téren - 200 éve nyílt meg a pesti Német Színház (1812-1849)

Kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban az Országos Széchényi Könyvtárral közös rendezésben
 

 

1812. február 9-én nyílt meg a Pesti Német Színház a mai Vörösmarty téren Kotzebue két darabjával, melyekhez Beethoven komponált zenét. Építésének gondolata II. József idején merült fel, Pest előtérbe kerülésével és a polgári társadalom növekvő kulturális igényei miatt. Közép-Európa akkori legnagyobb méretű színházépülete Johann Aman osztrák építész tervei szerint, Pollack Mihály vezetésével épült fel. A 3500 nézőt befogadó nézőtér elsősorban zenés darabok, operák bemutatására tette alkalmassá, de prózai színműveket is játszottak itt – német nyelven. Sok magyar művész is fellépett benne, sőt Erkel Ferenc is karnagya volt. 1847-ben a színház leégett, majd az Erzsébet téren működött 1853-1869 között.

A kiállítás Németország Külképviseletének támogatásával valósul meg, annak jegyében, hogy 20 éve írta alá a Német Szövetségi Köztársaság és a Magyar Köztársaság az európai partnerségről és baráti együttműködésről szóló szerződést.

A kiállítás megtekinthető: 2012. szeptember 3-ig.

http://www.btm.hu/?q=pnsz

              

Minden korosztálynak szóló múzeumpedagógiai programkínálatunkat keresse honlapunkon: http://www.btm.hu/varmuzeum/fooldal/varmuzeum.htm

 

Baráti Kör

Megalakult a Budapesti Történeti Múzeum Baráti Kör Egyesület, melynek alapszabályban lefektetett célja, a múzeum ismeretterjesztő tevékenységének segítése, a BTM iránt érdeklődők összefogása. Az  Egyesületet a Fővárosi Törvényszék,  2012 január 27-én kelt végzésével, közhasznú társadalmi szervezetté nyilvánította. A közhasznúvá nyilvánítással a Baráti Kör kedvezőbb jogi és anyagi feltételek között végezheti munkáját, és a tevékenységét segítő szervezetek és magánszemélyek is jelentős adókedvezményben részesülhetnek
Ezúton is hívunk és várunk minden érdeklődőt - akár rendes-, akár pártoló tagként - a Budapesti Történeti Múzeum Baráti Kör Egyesület tagjainak sorába! Az Egyesület Alapszabálya megtekinthető itt:
http://www.btm.hu/?q=barati_kor

 

2012. április 1-jétől a Budapest Kártya birtokosok 50%-os engedménnyel látogathatják múzeumunkat.

 

 

 


 

Aquincumi Múzeum

 

Programok:

 

2012. május 6., vasárnap, 11.00
Ismeretterjesztő előadás
Váradi Adél: Hun(n) volt, hun(n) nem volt… Mítoszok, mondák a tárgyak tükrében
Helyszín: Aquincumi Múzeum, kiállító épület (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)
Az előadásból megtudhatjuk mi történt Kr. u. 5. században a Kárpát-medencében. Hogyan folytatódott az élet a hun hódítók megjelenése után Pannóniában és Sarmatiában? Mi történt „Rómában”? Miért van kevés régészeti leletanyaga ennek a népnek? Budapest területén egyetlen hun harcos sírja került elő. Megismerhetjük milyen temetkezési rítusban részesítették, mely tárgyait tették melléje. Végezetül elhangzik néhány legenda arról a kérdésről, hogyan halt meg Attila, a hun vezér.

 

2012. május 19-20. 10.00-17.00
Floralia Római tavaszünnep Aquincumban és XV. Aquincumi Költőverseny
Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum XXIII. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát. Flóra a virágoknak és a virágzásnak, de e mellett a tavasz, a termés és a termékenység - a nők anyai reményeinek patrónája is volt.
Szinte már hagyományként fiatal virágkötők virágkötészeti munkáikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet erre az alkalomra.
A program ideje alatt a látogatók az ókor idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe: kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszert, sarut, kerámia edényeket, érmet készíthetnek, szőhetnek. Légiók felvonulása, mesterségek bemutatója, gladiátorviadalok, divatbemutató szerepelnek még a hétvége ajánlatában. A gyerekek a kézműveskedés mellett részt vehetnek római gyermek és ügyességi játékokban is.
További információ:
www.aquincum.hu

 

2012. május 29-30.
Fabrica Musivaria - Római mozaikműhely

Különleges múzeumi foglalkozás a római kor és a képzőművészetek iránt érdeklődőknek

Az Aquincumi Múzeum speciális múzeumi órát szervez iskolás csoportoknak, a mozaikkészítés iránt érdeklődő diákoknak 2012. május 29-30. 10-14 óráig.  A program résztvevői megismerhetik a római kor legszebb és legtartósabb épületdekorációit, a mozaikokat és a falfestményeket a Hercules villa (III. ker., Meggyfa u. 21.) korhű környezetében, s élményszerűen szerezhetnek a tananyagba is jól beilleszkedő és azt kiegészítő történelmi ismereteket.
A résztvevők tárlatvezetésen vesznek, részt majd képzőművészek segítségével ismerkedhetnek az antik mozaikkészítés technikájával.

A különleges római mozaikpadlókat őrző, egy római kori lakóépület maradványait bemutató Hercules villa egész évben zárva tart, kizárólag erre az alkalomra nyitjuk meg a látogatók előtt!
A program ára: 700,- Ft/fő.
A program csak előzetes bejelentkezés alapján látogatható! Jelentkezés:
aquincum@aquincum.hu e-mail címen, vagy a 430-1081-es telefonszámon.

 

Múzeumpedagógiai foglalkozások
Folyamatosan lehet jelentkezni múzeumpedagógia foglalkozásokra, amelyek a diákok számára közelebb hozzák, megfoghatóbbá teszik a római világot. A foglalkozások teljes kínálata az alábbi oldalon olvasható:
http://www.aquincum.hu/muzeumpedagogia/muzeumiorak.htm

 

A Múzeum fenntartja a rendezvényekkel kapcsolatos változtatás jogát!

 

Állandó kiállítások:


RÓMA AQUINCUMBAN
A Róma Aquincumban c. állandó kiállítás a múzeum olyan rejtett értékeit tárja a látogatók elé, amelyek méltó kiállítására korábban nem volt lehetőség. A helytartói palota emlékeit bemutató, az épület egykori pompáját idéző kiállítótérben helyet kap több, a palotából származó, korábban nem látható, illetve restaurált mozaik. Együtt láthatók a falakat díszítő falfestmények, a szentélyberendezésekhez tartozó, sokszor monumentális szobrok, valamint az épület egykor fényűző berendezéséről tanúskodó szökőkút vagy kőből faragott díszedény rekonstrukciója. Az egykori épületbelső luxusát egészítik ki a vitrinekben található tárgyak, - a bronzból, üvegből vagy kerámiából készült import edények, az arany és ezüst ékszerek, - melyek a helytartó és környezetének mindennapjaihoz tartoztak.
Az állandó kiállítás másik különlegessége, hogy a bemutató keretein belül, több mint 75 évvel megtalálását követően méltó körülmények között mutathatjuk be világhírű zenei emlékünket, az aquincumi orgonát. A hangszer maradványai éppen annak az épületnek az alapozási munkálatai során kerültek elő, amelynek falai között most együtt láthatók az orgona alkatrészei, a szerkezetéről készült rekonstrukció és a megszólaltatható másolat.

 

AQUINCUMI LÁTVÁNYRAKTÁR
A Budapesti Történeti Múzeum raktárai őrzik az ország egyik legnagyobb régészeti gyűjteményét. Ezen belül az Aquincumi Múzeumban található a főváros történetének az őskortól a honfoglalás korig terjedő időszakából származó, milliós nagyságrendű régészeti emlékanyaga. A Látványraktár azt a célt kívánta elérni, hogy ebből a hatalmas történeti forrásanyagból, műtárgy állományból minél többet lehessen a látogatók elé tárni, minél többet lehessen bemutatni a múzeum, korábban a szakemberek és a látogatók számára egyaránt nehezen hozzáférhető, de nemzetközileg is számon tartott kincseiből. Erre ad lehetőséget az Aquincumi Múzeum 2007-2008-ban átalakított új kiállítási épülete.
A Látványraktár az őskortól a honfoglalásig terjedő időszak régészeti leleteit kronológiai és tematikus csoportosításával kíséri végig Budapest, illetve Aquincum történetét. Az egyszerű installációval beépített, bejárható raktártérben a látogató a megvilágított polcok között egy múzeumi raktár érdekes világába kerül. A Látványraktár mintegy 1200 tárgy megtekintését teszi lehetővé.

 

Időszaki kiállítás
 

Van új a Föld alatt...- Válogatás a 2010. év legszebb ásatási leleteiből
Régi lelőhelyek - új eredmények
 

2011. április 15 - 2012. szeptember 2.
A Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeuma immáron 15. alkalommal, meghosszabbított nyitvatartással mutatja be az elmúlt év legszebb és legjelentősebb régészeti leleteit a nagyközönség számára. A főváros területének régészeti célú kutatásai azonban már több mint 120 éves múltra tekintenek vissza, folyamatosan tárva fel a múlt emlékeit Budapesten, egyre bővülő forrását adva a városi és városperemi területek régmúltjának mind átfogóbb megismeréséhez.
Így történt ez 2010-ben is, amikor nem csak a történelmi városmagokról eddig meglévő ismereteink gyarapodtak, hanem a külső kerületek nagyobb területrészeket magában foglaló tájegységeinek településtörténete is a korábbi kutatásokra épülő újabb tudásanyaggal bővült. Napvilágra került az aquincumi polgárváros ún. "Festőháza", déli városfala és a településhez tartozó temető (egykori Gázgyár) újabb részlete, de megtaláltuk a Duna óbudai szakaszán a pannoniai határerődítés részét képező IV. századi őrtorony-hálózat eddig ismeretlen harmadik tagját is. 2010-ben újabb információkhoz jutottunk a budatétényi és szigetszentmiklósi Duna-part, illetve az óbudai Csúcshegy-Harsánylejtő északi hegyoldalának eddig ismert őskori, római kori, népvándorláskori és középkori településtörténetéhez.
Az új eredményeket olyan látványos tárgyak képviselik, mint a 7000 éves arcos edény és agyagszobrocska (idol) töredéke, üvegedények, ékszerek, ruhakapcsolótűk (fibulák), érmek, és mécsesek, valamint két középkori párta (fejdísz). Az egykori építészeti tudás és lakáskultúra viszonyaiba engednek bepillantást a XXII. ker. Növény utcában feltárt épületmaradványok nyomán készült újkőkori, avar kori házrekonstrukciók.
A kiállítás egyik látványossága az óbudai helytartói palota fonatmintás küszöbmozaikja, amely a múlt század közepi palotaásatásból származik. Ennek restaurálása 2010-ben történt meg, így 40 éve most láthatja először a nagyközönség.

 

Külső helyszín:

 

Újdonságok a római kori Budapestről - Régészeti feltárások 2007 és 2011 között

Helyszín: Wien Museum  - Römermuseum (1010-Wien, Hoher Markt 3.)

 

További információ:
Aquincumi Múzeum – Közönségkapcsolati csoport
Tel.: (06-1) 430-10-81
Fax: (06-1) 430-10-83
E-mail:
aquincum@aquincum.hu
 


Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár

 

Programok:

 

2012. május 6., vasárnap, 19 óra
Koncert

Custos Viol Consort

Shakespeare korának színpadi zenéi

Műsoron

M. Locke,
T. Morley,
A. Ferrabosco,
R. Johnson és
J. Dowland

művei

Előadók:

Szászvárosi Sándor – sopran viola da gamba
Ölveti Mátyás – sopran viola da gamba
Regős Júlia – alt és basszus viola da gamba
Jakobovics Nikoletta – basszus viola da gamba, mv.
Győri István – lant és barokk gitár

 

Belépőjegyek válthatók a helyszínen.
Felnőtt jegy: 1500.-
diák, nyugdíjas jegy: 1100.-
vagy elővételben megrendelhető interneten az info@szaszvarosi.hu mail címen.
Az interneten rendelt jegyek a helyszínen vehetők át.
Helyszín: Kiscelli Múzeum,Budapest, III. Kiscelli u. 106.

 

2012. május 9., szerda, 15.00 - 18.00

Ergométeres verseny a Kiscelli Múzeum Hullámok hátán című evezős kiállításához kapcsolódóan

A magyar evezős sport elmúlt 150 évét bemutató időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó rendezvényünkön a lelkes jelentkezők szárazevezős (ergométeres) versenyen mérhetik össze erejüket, kitartásukat. Szeretettel várjuk a drukkolókat is!
Programunk a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható (felnőtt:1000 Ft, diák: 500 Ft).

Helyszín: Kiscelli Múzeum, Bp. 1037 Kiscelli u. 108., tel: 368-7917
 

 

2012. május 26., szombat, 15.00 - 13.00
Családi délelőtt
és ergométeres verseny a Kiscelli Múzeum Hullámok hátán című evezős kiállításhoz kapcsolódóan

A magyar evezős sport elmúlt 150 évét bemutató időszaki kiállításunkhoz kapcsolódó családi foglalkozásunkon múzeumi kalandtúrára invitáljuk a résztvevőket, majd izgalmas vízi tárgyakat készítünk újrafelhasznált anyagokból. Emellett a lelkes jelentkezők szárazevezős (ergométeres) versenyen mérhetik össze erejüket, kitartásukat.
Programunkra a belépődíj egységesen 700 Ft, 3 éves kor alatt pedig ingyenes.

Helyszín: Kiscelli Múzeum, Bp. 1037 Kiscelli u. 108., tel: 368-7917
 

MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁRUNK!

 

Időszaki kiállítás:

 

        TEMPLOMTÉR
 
        Eike
        Színsávok / Dombormű variációk
        Installáció, akció
        A kiállítás címét az első műből kölcsönözte: egy 5 x 5 darab reflektorból álló mátrixon keresztül 
        gombnyomással betűk jelennek meg, így mindenki saját üzenetét tudja óriási méretben a
        levegőbe küldeni. Teljesül az ember ősi vágya, saját méretén túl, fentről, az „űrből” olvasható életjelet                 adni. Fény lesz a szóból, a betűk illuminálják az apszis hatalmas kupoláját. A szavak csak a
        helyszínen, pillanatokig láthatóak, megjelenésük után eltűnnek, mint a titkosan a homokba írt
        szerelmesek neve, vagy a láthatatlan tintával írt titkos üzenetek.
        A kiállítás megtekinthető: 2012. május 13-ig.
       
        ORATÓRIUM
       

Hullámok hátán - A Danubius Nemzeti Hajós Egylet 150 éves története

        A Kiscelli Múzeum 2012 tavaszán, a Danubius Nemzeti Hajós egylet által immáron huszonkettedik

alkalommal megrendezésre kerülő Széchenyi István Emlékversenyhez kapcsolódóan kiállításon mutatja

be az idén 150 éves egylet, és a budapesti evezős sport történetét. A kiállítás három fő részben, az

1862-ben megalakult előd, a Pesti Evező és Vitorlás Kör megalapításától az első versenyek

megszervezéséig, majd a századfordulós virágkortól az egylet 1948-ban történt megszüntetéséig,

és végül az 1990-es újjáalakulástól napjainkig mutatja be az evezős egyesület történetét.

A kiállításban az archív fotók, plakátok, könyvek, filmhíradó-részletek és emléktárgyak mellett különböző,

20. századi verseny- és túrahajókat mutatunk be. A kiállítást tárlatvezetések és

múzeumpedagógiai programok kísérik, így például az érdeklődők kipróbálhatják, hogy

milyen „szárazon evezni”, azaz beülhetnek egy úgynevezett ergométerbe és gyakorolhatják az

evezős mozdulatokat.

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 10-ig

       
        Újra látogatható a Fővárosi Képtár állandó kiállításának a 20. század utolsó harmadát és 21.             század első éveit reprezentáló része.
 


 


 

BTM Budapest Galéria

 

Időszaki kiállítás:

 

Budapest Kiállítóterem

(1056 Budapest, Szabad sajtó út 5.)

 

A Matéria Művészeti Társaság kiállítása
A BTM – Budapest Galériában megrendezésre kerülő kiállítás fontos állomása a Matéria Művészeti Társaság formálódásának. Szellemiségében az anyagelvűséget a spiritualitással ötvöző csoport nyolc alkotója, Bartl József, Birkás István, Dréher János, Gáll Ádám, a jelen kiállításon nem szereplő Kis-Tóth Ferenc, M. Novák András, Serényi H. Zsigmond és a 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs László, most olyan művészek társulásával válik teljesebbé, mint Baksai József, Harasztÿ István, Jovánovics György, Szikora Tamás, Tölg-Molnár Zoltán és Záborszky Gábor.

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 3-ig

http://www.budapestgaleria.hu/index.php?inc=esemeny&vev=2012&vhonap=4&vnap=19&ev=2012&honap=4

 

BTM_Budapest Galéria Kiállítóháza

(1036 Budapest, Lajos u. 158.)

 

Sipos Marica
Trauma
Sipos Marica Trauma című kiállítása egy olyan helyspecifikus installációfolyam, melyet a BTM-Budapest Galéria Kiállítóháza ódon falai (is) inspiráltak, és egy azoknál jóval korábbi helyre transzportálják a látogatót. A csőrendszerekben csurranó folyadékok nem egy alkimista szeánsz kellékei, bár azok is lehetnének, sokkal inkább önnön testünk absztrakciói. Ha így van, miért nem az ismerős otthonosság érzése fogad? Miért a borzongás az első reakció? Talán a vér szimbóluma az, amihez olyan sok negatív érzés és félelem tapad? Az installáció korántsem a média napi vérfürdőjének 3 dimenzióssá kiterjesztése, sokkal inkább a vér, illetve a véráram negatív konnotációktól való megtisztítása. A galéria meditációs térré válik, melyben életünk fundamentumaira koncentrálhatunk. Ritkán kínálkozik erre alkalom, ezt most Sipos Marica teremti meg.

(Csízmadia Alexa)                                                                     

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 10-ig

http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=190

 

Három kései mese
Dobos Sándor fotóművész kiállítása
„Anyám 75 éves volt, amikor látóterének közepén homályos folt jelent meg, és látása fokozatosan e folt peremére, egy gyűrű alakú területre redukálódott. A kezdeti kétségbeesés után, hihetetlen életerővel megtanult ezzel a gyűrűlátással élni, dolgozni. 85 éves korára még varrni is újra megtanult. Nálam a makuladegenerácó kettőslátással köszöntött be szintén 75 éves korom körül. Mióta tudom, hogy én is anyám sorsát élem, elementáris erővel hajt a belső késztetés, hogy a beszűkülő fizikai látásélményhez társuló, azt kiegészítő, helyettesítő, és egyre gazdagodó belső látás gyönyörűségeit rögzítsem. Kiállításomhoz a szabad látástól az elhomályosulásig terjedő folyamat három pontjához állítottam fel a kamerámat, és rögzítettem vele e három kései mesémet.” (Dobos Sándor)
Innen ered a kiállítás hármas alcíme:
- Szerelmem Szicília
- A makuladegeneráció elviselhetetlen gyönyörűsége
- Kettőslátás
(A világon több mint 160 millió embert érint ez az öregkori betegség.)

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 10-ig

http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=190


 

 

Állandó kiállítás

 

Varga Imre egyre életmű kiállítása

 

A Varga Imre gyűjtemény a művész életművével, szobraival, köztéri szoborvázlataival, rajzaival, érmeivel és egyéb alkotásaival ismertet meg. Varga Imre (Siófok, 1923) a szobrászat minden ágában aktív alkotó. Munkássága az egész világon ismert, hiszen nem csak Európában, hanem a tengerentúli országokban is köztéri szobrai kerültek felállításra. A művész életének eddigi munkássága teljes egészében áttekinthető a Laktanya utcában lévő épületben, ahol magával a művésszel is folyamatosan találkozhatunk. 

 

2012. május 5., szombat, 15 óra 10.00 - 12.00

Urbitális Majális programjaként múzeumpedagógiai programra várjuk az érdeklődőket. Gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják Ki kicsoda? című játékunkat. Majd ezután megalkothatják saját ötleteiket. Te milyen köztéri szoborral tennéd szebbé Budapestet? Mit ábrázolna? Hol állítanád fel? Tervezd és alkosd meg egy új köztéri szobor kisméretű modelljét!
 

       Szeptembertől ismét szeretettel várjuk azokat a diákokat, és pedagógusokat, akik továbbra is  szeretnék rajzórájukat  a Varga Kiállítóház kertjében, vagy termeiben megtartani.
Helyszín: BTM-Budapest Galéria Varga Imre Kiállítóház (1033, Budapest, Laktanya utca 7.)

http://budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=103

 

 

 

Keresse a BTM-et a Facebook-on!

Örülnénk, ha like-olna!

www.facebook.com/BudapestiTortenetiMuzeum